Pennuille

Seuraavat koulutuksemme sopivat erityisesti pennuille. Ilmoittaudu mukaan! Kurssien tarkemmat kuvaukset löydät varausjärjestelmästämme!

PENTUTREFFIT

Tervetuloa pentutreffeille ShowHau Centerin lämpimiin tiloihin!

Isoille ja pienille koirille tarvittaessa omat rajatut alueet.

Hinta 5 € sis. kahvin/teen.

Käytättehän koiranne tarpeillaan ennen sisätiloihin tulemista. Jos vahinko sattuu, pyydämme teitä siivoamaan koiranne jäljet asianmukaisin välinein jotka löytyvät centeriltä.

Rokotusten on oltava kunnossa!

Koirat leikkivät omistajan vastuulla ja valvonnan alla.

PENTUJEN NAKSUTINKURSSI

Kurssilla koulutetaan pennulle peruskäytöksiä hyödyntäen koulutusvälineenä naksutinta, mikä on hyvin monikäyttöinen koulutuksen apuväline oikein käytettynä.

Kurssilla koulutetaan pennuille muun muassa seuraavia käytöksiä: Luopuminen, oma paikka, käsittely, pilli/luoksetulo. Lisäksi kurssilla harjoitellaan myös muotoerottelua, milloin kouluttaja pääsee harjoittelemaan omia koulutustaitojaan, sekä oppii oikeanlaisen palkitsemisen ja rankaisemisen hyödyt.

Ilmoittaudu nyt

 

PENTUJEN ALKEISKURSSI

Pentujen alkeiskurssilla opettelemme pennuille tärkeitä arkitottelevaisuustaitoja kuten kontaktia, luoksetuloa, koirien ohittamista, rauhoittumista, paikalla odottamista, istumista, maahanmenoa ja luopumista.

Kurssilla opetus perustuu positiiviseen vahvistamiseen. Alkeiskurssi on suunnattu alle vuoden ikäisille pennuille. Tämä kurssi on hyvä ensikurssi kaikille pennuille ja varsinkin ensimmäisen pennun omistajille!

ARKEEN JA HUVIKSI

Arkitottelevaisuus • Vapaaharjoittelut • Apua arkeen

ARKITAIDOT -KURSSI

Kurssille ovat tervetulleita kaikki yli 9kk ikäiset koirat. Kurssilla harjoitellaan arjessa tarvittavia perustaitoja kuten kontakti, paikallaolo, käsittely, ohitukset, luopuminen, luoksetulo.

ARKITOTTELEVAISUUS

Kaikenkokoisten ja ikäisten koirien tulisi osata käyttäytymisen perussäännöt. Perusasioihin kuuluu kauniisti odottaminen ja tervehtiminen. Hihnassa kävely nätisti ja hyppimättä oleminen tervehdittäessä. Katsekontakti on hyvä osata, sillä se luo hyvää ja turvallista oloa paikassa kuin paikassa. Katsekontakti kertoo myös hyvästä suhteesta ja halukkuudesta oppia. Jokainen koiranomistaja on velvollinen opettelemaan ja ymmärtämään koiraansa, sen kieltä ja sen käyttäytymisen syitä. Arkitottelevaisuuskurssilla opit palkitsemaan koiraasi oikea-aikaisesti ja opettamaan käytännön asioista oikealla tavalla. Kuinka koira oppii ja kuinka opetat koirasi oikein. Lisäksi opit lukemaan koirasi elekieltä paremmin ja sitä kautta opetusprosessi tulee olemaan helpompaa koirallesi ja sinulle.

VAPAAHARJOITTELU

ShowHau Center tarjoaa valoisat kentät käyttöönne vapaaharjoittelua varten.

Soveltuu hyvin esim. kontakti-, rauhoittumis-, tottelevaisuus-tai näyttelytreeniä kaipaaville. 5€ kenttämaksulla treenaat vaikka koko kaksituntisen tai useamman koiran.

Treenattavien liikkeiden tulee olla sellaisia, ettei niiden suorittaminen häiritse muita kentällä olevia. Tarvittaessa voimme jakaa kentän pienempiin osiin. Pöydät käytössä.

Tervetuloa treenaamaan omalla tyylillä ja omaan tahtiin!

Haastaville

Tarjoamme yksityiskoulutusta arjen ongelmien kanssa painiville. Ota yhteyttä info@showhaucenter.fi ja keskustellaan miten voisimme auttaa.

NÄYTTELY- JA HANDLER KOULUTUKSET

 

NÄYTTELYKOULUTUS

Kehäketuksi näyttelykurssimme sopivat niin aloittelijoille kuin kehäkonkareille. Kurssi on kertaluontainen ja jokaisella tunnilla otetaan huomioon osallistuvien koirakoiden taso. Käymme yleisesti läpi mitä kehässä tapahtuu, pöytäkäytös ja hampaiden näyttäminen. Liikkuminen kehässä sekä ryhmässä että yksittäin, erilaiset vaaditut kuviot ja miten koira saadaan liikkumaan rodunomaisesti ravaten.

Käymme läpi rodunomaisen seisottamisen ja kuinka koira saadaan näyttämään mahdollisimman hyvältä vapaasti seisottaen. Kurssilla jokainen saa yksilöllistä opetusta ja paljon suullisia ohjeita jatkoon.

Ennakkoilmoittautuminen ja –maksu netissä 12 €
Kassalla 15 €

Ilmoittaudu nyt

PÖYTÄTREENIT

Positiivisia Pöytäkokemuksia

Ennakkoilmoittautuminen ja –maksu netissä 12 €
Kassalla 15 €

Harrastuslajit

 

AGILITY

Agility eli koirien esteratakilpailu on laji, jota voi harrastaa kuka tahansa. Se on avoin kaiken rotuisille koirille, myös sekarotuisille. Agilityssä menestyminen edellyttää koiralta yhteiskuntakelpoisuutta, hyvää fyysistä kuntoa, toimintakykyä ja ennen kaikkea hyvää yhteistyötä ohjaajan kanssa.

 

AGILITYN ALKEET

Agilityn alkeiskurssilla harjoitellaan ohjaamisen perusteita, hyppyjä ja putkia. Koira oppii suorittamaan hyppyesteet ja putket ja ohjaaja oppii perusteet koiran ohjaamisesta radalla.

AGILITY OMAKSI ILOKSI
DOBO
Dobo onkin suunniteltu kasvattamaan sekä ohjaajan että koiran lihaskuntoa, kehonhallintaa, liikkuvuutta ja tasapainoa. Ja samalla parantamaan suhdetta koiran ja omistajan välillä.
DOBON ALKEET
DOBO KAIKENTASOISILLE

Dobo-kursseille ovat tervetulleita kaikentasoiset Doboilijat! Liikkeitä tehdään osallistujien taitotason mukaan ja monet liikkeet ovat helposti muokattavissa helposta haastavammaksi. Aloittelijoiden kanssa käydään läpi liikkeiden turvallista suorittamista ja Dobo-välineiden kanssa harjoittelua alusta alkaen. Kokeneemmille konkareille löytyy haastetta monipuolisista harjoitteista. Kurssien sisältö vaihtelee jatkuvasti eli innokkaimmat Doboilijat voivat käydä kurssin vaikka useampaan kertaan.

Harjoitteita tehdään Dobo-palloja sekä tasapainotyynyjä apuna käyttäen.

Yhdessä tehtävien harjoitteiden lisäksi koirille ja omistajille on omat liikkeensä ja hyödyt ovat molemmille samat: syvät lihakset, tasapaino, keskittymiskyky ja kehonhallinta paranevat. Yhdessä tekemisen myötä myös koiran ja omistajan suhde vahvistuu. Kurssi sopii kaikille perusterveille koirille omistajineen. Koiran alaikäraja 9kk.

LÖYDÄ LAJISI

Tutustumme agilityyn, Rally-Tokoon, arkitottelevaisuuteen, tokoon ja Nose Workiin.

Ensimmäisellä tunnilla luento ja sitten 1 kurssikerta / laji.

Agilityssä harjoittelemme putkea, hyppyjä sekä perusohjaustekniikoita.

Rally-Tokossa tutustumme alokasluokan kyltteihin ja niiden oikeaan suoritukseen. Arkitottelevaisuus sopii hyvin ensimmäiseksi kurssiksi ja harjoittelemme koiran palkkausta ja kontaktia, istu, maahan, seiso-liikkeitä sekä herkusta luopumista.

Tokossa tutustumme joihinkin alokasluokan liikkeisiin, seuraamiseen ja palkkaukseen ja kontaktiin.

Nose Workissa aloitamme koiran ehdollistamisen eukalyptus-hajuun.

Kouluttaja Sanna Laatikainen

RALLYTOKO

Rally-toko on 2000-luvun alkupuolella Yhdysvalloissa kehitetty laji, joka yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Siinä tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-toko kehitettiin siis aivan tavallisia koiranomistajia ajatellen ja sen päätavoitteena onkin saada aikaan koiria, jotka on koulutettu käyttäytymään hyvin kotona, yleisillä paikoilla sekä muiden koirien läheisyydessä.

 

RALLY-TOKON ALKEET

Rally-tokon alkeiskurssilla harjoitellaan rally-tokossa tärkeitä perustaitoja alusta alkaen: kontaktia, sivulletuloa, seuraamista, istumiseen ja maahan menoon liittyviä asioita, paikalla pysymistä… Lisäksi käymme läpi rally-tokon sääntöjä ja ALO-luokan kyltit sekä niiden suorittamista.

Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat parantaa yhteistyötään koiran kanssa ja harjoitella perustottelevaisuutta ja parantaa kontaktia, sekä tietysti hyväksi alkeiskurssiksi kaikille lajiin tutustuville tai kilpailemaan tähtääville.

TOKO

Tottelevaisuuskokeen eli tokon tavoitteena on opettaa koiralle miellyttävää ja hallittua käyttäytymistä sekä koiran ohjaajalle oikeaa ja asiallista koiran käsittelytaitoa.

Tottelevaisuutta voi harrastaa ilman kilpailullisia tavoitteita, sillä perustottelevainen koira on mukava kotikoira ja lemmikki.

Perustottelevaisuuskoulutus luo myös pohjan muiden lajien harrastamiselle.

 

NOSE WORK

Nose Work sopii kaikille koirille ja ohjaajille. Koira voi olla pieni tai suuri, rohkea tai arka, kolmijalkainen, kuuro tai sokea. Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja, perushallinta on riittävä. Lajia ei myöskään tarvitse harrastaa ryhmässä, jolloin laji sopii myös ihmis- tai koira-aroille yksilöille.

Nose Workin perusajatuksiin kuuluu, että lajin tulee olla mukavaa tekemistä ja hauskaa sekä ihmisille että koirille. Lajin henkeen kuuluu, ettei tiukkoja palkitsemiseen tai hallintaan liittyviä sääntöjä ole. Koulutusmenetelminä suositaan palkitsemiseen pohjautuvia menetelmiä.

Nose Work on laji, jota on helppo harrastaa omassa kodissa ja aktivointimenetelmänä se on verraton. Haasteita kaipaava koirakko voi harjoitella kursseilla tavoitteenaan kokeet / kilpailut.

 

NOSEWORK ALOITTELEVILLE

1 luento + 5 harjoituskertaa

Aloitamme koiran ehdollistamisella ensimmäisen luokan hajuun eli eukalyptukseen. Etenemme laatikkoetsintään sekä sisätilaetsintään koiran oppimisen mukaan.

Kurssi sopii kaiken rotuisille, ikäisille ja kokoisille koirille, myös monirotuisille.

Nose Work on erinomainen keino aktivoida koiraa, vaikka kilpailuihin ei tähtäisikään.

Kouluttaja Sanna Laatikainen

Ilmoittaudu nyt